FGF elokuussa Assembly Summereilla

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna juhlitaan 30-vuotiasta Assembly-tapahtumaa, ja myös Female Gaming Finland Ry on menossa mukana. Olemme paikalla tapahtuman jokaisena päivänä – tule fiilistelemään Assyja meidän kanssa!

– On hienoa päästä Assemblyille, sillä Assembly on pitkään edistänyt Suomen pelikulttuuria ja ollut Suomen suurin pelitapahtuma, fiilistelee Female Gaming Finlandin puheenjohtaja Marianne Määttä.

Female Gaming Finland haluaa edistää naisten ja sukupuolivähemmistöjen asemaa pelimaailmassa, ja tämä on tietysti toiminnan kulmakivenä myös Assemblyilla. FGF:n pisteellä pääset juttelemaan ja hengailemaan yhdistyksen aktiivien kanssa, ja lauantaina järjestettävässä FGF Get Together -miitissä osallistujat pääsevät tapaamaan ja tutustumaan yhteisön muihin jäseniin. Miittiin voi osallistua matalalla kynnyksellä, ja kaikki ovat tervetulleita joko yksin tai Assyseurueensa kanssa!

Lauantaina pidetään myös Tasavertaisuus e-urheilussa -seminaari, jossa asiantuntijapuheenvuoron pitää pelitutkija Maria Ruotsalainen. Puheenvuorossaan Ruotsalainen tarkastelee e-urheilun nykytilaa ja pohtii tutkimukseen nojaten, kuinka monimuotoisuutta e-urheilussa voitaisiin lisätä.

– On tärkeää, että Assembly on alkanut kiinnittää enemmän huomiota pelikulttuurin moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden kasvattamiseen. On mahtavaa työskennellä yhdessä Assemblyn kanssa tätä tavoitetta kohti, Määttä kommentoi.

Lisäksi pisteeltä löytyy FGF:n ja Logitechin yhteinen aktiviteetti, johon kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan Assyilla!

Mikäli vielä mietit Assemblyille lähtemistä, mutta porukka jonka kanssa lähteä puuttuu, voi meidän Discord-serveriltämme etsiä itselleen kavereita tapahtumaan tai muuten vain fiilistellä tapahtumaa etukäteen. Assembly Summer ’22 -tapahtuman aikana jaamme myös tunnelmia tapahtumasta, jotta myös he jotka eivät pääse paikalle voivat nauttia Assytunnelmasta!