Skip to content

Missio

Yhdistys pyrkii edistämään naisten ja sukupuolivähemmistöjen asemaa pelimaailmassa. Tämä toteutetaan käytännössä  erilaisten julkaisujen, blogikirjoitusten, medianäkyvyyden ja kentälle jalkautumisen kautta. Tavoitteenamme on aloittaa keskustelu naisten ja sukupuolivähemmistöjen asemasta videopelikulttuurissa. Haluamme mahdollistaa niin videopeleistä kiinnostuneille, harrastajille kuin ammattilaisillekin erilaisia tapoja osallistua pelaamiseen liittyvään toimintaan sekä yhteisön, johon kaikki ovat tervetulleita.

Yhdistyksemme tarkoitus on lisäksi purkaa naisten ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamia rakenteellisia esteitä. Meille on tärkeää tuoda julki kohderyhmämme kohtaamia ennakkoluuloja. Haluamme toimia positiivisena esimerkkinä ja työskennellä kohti tasavertaista pelimaailmaa, jossa kaikilla olisi turvallista ja mielekästä pelata taitotasosta riippumatta.

Hallitus 2023

Puheenjohtaja

Marianne Määttä

Puheenjohtaja
Varapuheenjohtaja

Sonja Lappalainen

Varapuheenjohtaja
Sihteeri

Heidi Yli-Kivistö

Sihteeri
Taloudenhoitaja

Katja Huttunen

Taloudenhoitaja
Hallituksen jäsen

Christina Piirainen

Hallituksen jäsen
Hallituksen jäsen

Elina Laurila

Hallituksen jäsen

Yhdistyksen säännöt

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Female Gaming Finland ry ja sen kotipaikka on Jyväskylä. Yhdistyksen nimestä voi käyttää lyhennettä FGF. Yhdistyksen epävirallinen englanninkielinen nimi on Female Gaming Finland Federation. Yhdistyksen kieli on suomi.

More

Toimintasuunnitelma 2021-2022

Toiminnan tarkoitus

Female Gaming Finland ry:n eli FGF:n tarkoituksena on toimia kaikenikäisille naisille ja sukupuolivähemmistöille suunnattuna videopeliyhteisönä joka edustaa jäseniään ja edistää jäsentensä asemaa pelimaailmassa. Yhdistys myös edistää jäsentensä osallisuutta ja osallistumista erilaisiin pelimaailman tapahtumiin sekä pitää yhteyttä ja toimii jäsenilleen linkkinä vastaaviin yhdistyksiin ja järjestöihin. Suurin osa suomalaisista videopeliyhteisöistä ja -tapahtumista ovat mieskeskeisiä eikä tytöille, naisille tai sukupuolivähemmistöille ole tarjottu aikaisemmin samankaltaista toimintaa tai tukea. Lisäksi eurheilualalta ylipäätään löytyy huomattavasti vähemmän naisia ja sukupuolivähemmistöjen edustajia. Tuen tarjoamiseen ja hankkimiseen sekä kontaktien luomiseen tähtäävälle toiminnalle on kuitenkin ollut paljon kysyntää ja yhteisön konseptista on keskusteltu puoleen ja toiseen. Halusimme ottaa haasteen vastaan ja aloittaa toiminnan ruohonjuuritasolta lähtien. Kesällä 2019 aloitimme Female Gaming Finland -yhdistyksen ja yhteisön rakentamisen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää jäsenilleen vertaistukea ja neuvontaa, tarjoaa keskustelualustoja erilaisissa sosiaalisen median palveluissa ja kanavilla, organisoi jäsenilleen yhteistoimintaa, pelitapahtumia, eSports-tapahtumia ja -kilpailutoimintaa. Yhdistys myös osallistuu pelimaailman tapahtumiin ja tiedottaa niistä koskevista uutisista ja tapahtumista. Yhdistys voi myös tukea jäsentensä kilpailutoimintaa, hankkia jäsenistönsä käyttöön toimintaan liittyvää laitteistoa ja omaisuutta, harjoittaa julkaisutoimintaa ja järjestää koulutustilaisuuksia.

Yhdistystä kiinnostaa olla aktiivisemmin hankkeissa mukana ympäri Suomea tukemassa eurheilutoimintaa sekä osallistua entistä enemmän koulutuspohjaisiin projekteihin.

More

Tapahtumasäännöt

Female Gaming Finland ry (FGF) on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää naisten ja sukupuolivähemmistöjen asemaa suomalaisessa ja kansainvälisessä peliyhteisössä. Haluamme mahdollistaa niin videopeleistä kiinnostuneille, harrastajille kuin ammattilaisillekin peleihin liittyvää toimintaa osallistavassa ja turvallisessa ympäristössä, joka antaa ihmisille ja ryhmille mahdollisuuden kasvattaa verkostojaan ja ammattitaitojaan.

Yhdistyksemme tarkoitus on tuoda esille ja purkaa rakenteellisia esteitä, joita naiset ja sukupuolivähemmistöt kohtaavat pelimaailmassa. Meille on myös tärkeää tuoda ilmi kohderyhmämme kohtaamia ennakkoluuloja. Haluamme näyttää positiivista esimerkkiä ja pyrkiä tasa-arvoiseen pelimaailmaan, jossa kaikilla olisi turvallista ja mielekästä pelata taitotasosta riippumatta. Siirry osoitteeseen www.femalegamingfinland.fi oppiaksesi lisää FGF:n missiosta ja visiosta.

More

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi ja tule mukaan rakentamaan yhteisöä kanssamme! Yhdistyksen jäsenenä saat ensimmäisenä tietää tulevista tapahtumistamme ja tapahtumakohtaisista eduista. Lisää jäsenetuja tulossa myöhemmin.

Voit liittyä Female Gaming Finland ry:n jäseneksi lukemalla yhdistyksen säännöt ja täyttämällä oheisen lomakkeen. Täytäthän huolellisesti jokaisen kohdan. Hallitus käsittelee hakemukset kahden viikon kuluessa. Emme hyväksy puutteellisia hakemuksia. Yhdistyksen jäsenmaksu on 20 euroa.

Varsinainen jäsen: Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja kuuluu kohderyhmään. Äänioikeus kuuluu 15 vuotta täyttäneille nuorisojäsenille ja varsinaisille jäsenille.

Nuorisojäsen: Nuorisojäseniin kuuluvat henkilöt, jotka ovat alle 18-vuotiaita. 

Kannatusjäsen: Kannatusjäseniin kuuluvat henkilöt, jotka eivät kuulu Female Gaming Finlandin kohderyhmään (naisiin tai sukupuolivähemmistöön). Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä kohderyhmään kuulumaton yksityinen henkilö tai oikeustoimikelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Kannatusjäsenillä on puhe- ja osallistumisoikeus yhdistyksen vuosikokouksissa.