MISSIO

Yhdistys pyrkii edistämään naisten ja sukupuolivähemmistöjen asemaa pelimaailmassa. Tämä toteutetaan käytännössä  erilaisten julkaisujen, blogikirjoitusten, medianäkyvyyden ja kentälle jalkautumisen kautta. Tavoitteenamme on aloittaa keskustelu naisten ja sukupuolivähemmistöjen asemasta videopelikulttuurissa. Haluamme mahdollistaa niin videopeleistä kiinnostuneille, harrastajille kuin ammattilaisillekin erilaisia tapoja osallistua pelaamiseen liittyvään toimintaan sekä yhteisön, johon kaikki ovat tervetulleita.

Yhdistyksemme tarkoitus on lisäksi purkaa naisten ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamia rakenteellisia esteitä. Meille on tärkeää tuoda julki kohderyhmämme kohtaamia ennakkoluuloja. Haluamme toimia positiivisena esimerkkinä ja työskennellä kohti tasavertaista pelimaailmaa, jossa kaikilla olisi turvallista ja mielekästä pelata taitotasosta riippumatta.

HALLITUS

Hallituksen jäsen

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Female Gaming Finland ry ja sen kotipaikka on Jyväskylä. Yhdistyksen nimestä voi käyttää lyhennettä FGF. Yhdistyksen epävirallinen englanninkielinen nimi on Female Gaming Finland Federation. Yhdistyksen kieli on suomi.

TOIMINTASUUNNITELMA 2020-2021

Toiminnan tarkoitus
Female Gaming Finland ry:n eli FGF:n tarkoituksena on toimia kaikenikäisille naisille ja sukupuolivähemmistöille suunnattuna videopeliyhteisönä joka edustaa jäseniään ja edistää jäsentensä asemaa pelimaailmassa. Yhdistys myös edistää jäsentensä osallisuutta ja osallistumista erilaisiin pelimaailman tapahtumiin sekä pitää yhteyttä ja toimii jäsenilleen linkkinä vastaaviin yhdistyksiin ja järjestöihin. Suurin osa suomalaisista videopeliyhteisöistä ja -tapahtumista ovat mieskeskeisiä eikä tytöille, naisille tai sukupuolivähemmistöille ole tarjottu aikaisemmin samankaltaista toimintaa tai tukea. Lisäksi ammatikseen pelaavista löytyy huomattavasti vähemmän naisia ja  sukupuolivähemmistöjen edustajia. Tuen tarjoamiseen ja hankkimiseen sekä kontaktien luomiseen tähtäävälle toiminnalle on kuitenkin ollut paljon kysyntää ja yhteisön konseptista on keskusteltu puoleen ja toiseen. Halusimme ottaa haasteen vastaan ja aloittaa toiminnan ruohonjuuritasolta lähtien. Kesällä 2019 aloitimme Female Gaming Finland -yhdistyksen ja yhteisön rakentamisen.

LIITY JÄSENEKSI

Liity jäseneksi ja tule mukaan rakentamaan yhteisöä kanssamme! Yhdistyksen jäsenenä saat ensimmäisenä tietää tulevista tapahtumistamme ja tapahtumakohtaisista eduista. Lisää jäsenetuja tulossa myöhemmin.

Voit liittyä Female Gaming Finland ry:n jäseneksi lukemalla yhdistyksen säännöt ja täyttämällä oheisen lomakkeen. Täytäthän huolellisesti jokaisen kohdan. Hallitus käsittelee hakemukset kahden viikon kuluessa. Emme hyväksy puutteellisia hakemuksia. Vuonna 2020 yhdistys ei peri jäsenmaksua.

Varsinainen jäsen: Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja kuuluu kohderyhmään. Äänioikeus kuuluu 15 vuotta täyttäneille nuorisojäsenille ja varsinaisille jäsenille.

Nuorisojäsen: Nuorisojäseniin kuuluvat henkilöt, jotka ovat alle 18-vuotiaita.

Kannatusjäsen: Kannatusjäseniin kuuluvat henkilöt, jotka eivät kuulu Female Gaming Finlandin kohderyhmään (naisiin tai sukupuolivähemmistöön). Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä kohderyhmään kuulumaton yksityinen henkilö tai oikeustoimikelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Kannatusjäsenillä on puhe- ja osallistumisoikeus yhdistyksen vuosikokouksissa.